עיצוב המטבח המשרדי

חזרה למאמרים

עיצוב המטבח המשרדיהתפיסה הישנה של עיצוב פנים משרדים דגלה בעיצוב פשוט ונקי, האמינו שמטרת המטבח המשרדי הוא הכנת קפה ואולי חימום ארוחה במקרו. מסיבה זאת, עיצבו את המטבח כך שיהיה קטן ופשוט לא יזמין את העובדים לשהות בו לאורך זמן או להתעכב לשיחה על חשבון זמן עבודה. היום, מנהלי משרדים רבים הבינו שהמשרד צריך להיות נוח ונעים על מנת להפיק מהעובדים את המיטב, המשרדים של היום צבעוניים ופתוחים ומספקים רקע לחוויות עובד חיובית. השיחה סביב הכנת הקפה או הישיבה המשותפת של עובדים להפסקת צהריים תורמת למקום העבודה. המטבח הוא הזדמנות לעובדים ממחלקות שונות שאין להם אינטראקציה באופן יום יומי להיפגש ולהתעדכן ואף לעלות רעיונות שלא היו עולים ללא מפגש זה.

עיצוב מטבחים כחלק אינטגרלי מעיצוב פנים משרדים

עיצוב מטבח חכם ופונקציונלי הוא חלק מתפקידו של אדריכל לא פחות מעיצוב חדר הישיבות או עמדות העבודה. כאשר מגיעים לתכנן משרד חשוב לדאוג שהמטבח יהיה במקום נגיש אך לא בולט. הפעילות במטבח מביאה לריחות לרעשים ( של הכנת הקפה, הקולר, המיקרו וכיוצא בזה ) שלא נעימים לעבוד לידם. כמו כן, עדיף שהמטבח לא יהיה ליד הכניסה למשרד, כאשר מכניסים לקוח חדש למשרד עדיף שיראה את העובדים יושבים ועובדים בצורה מסודרת ולא את הבלגן ואת רעשי הכנת הקפה של העובדים.

העדיפו ריהוט בעל עמידות גבוהה שקל לשטוף לעיתים קרובות. ריהוט אלגנטי מפלסטיק (קל למצוא עיצובים שיתאימו בכול עיצוב משרדים) יעמוד טוב יותר במבחן הזמן מאשר ריהוט עץ. למרות שהמשתמשים במטבח מבוגרים ואחרים, קצב שחיקת הכלים תהיה מהירה מאוד ולכן יש להשקיע בכלים שלא יאבדו מצבעם במהרה.

משרדים בעלי כמות עובדים רבה צרכים להשקיע במכשירים אלקטרונים איכותיים למטבח. בשעות הבוקר ולאחר מכן בזמן הפסקת הצהרים גדל הלחץ על המטבח ובעיקר על מכשירים מסוימים כגון המיקרו והקומקום. מכשירים ישנים יגרמו להיווצרות "פקק" במטבח ולהתמרמרות של העובדים על כך שהם מאבדים את ההפסקה שלהם בעמידה בתור.

טיפים לשדרוג המטבח

החברה האמריקאים סטייפלס עשתה מחקר על השפעת מטבח משרדי מאובזר על פרודקטיביות העובדים. 73% מהנשאלים אמרו שמבט מצויד היטב יהפוך אותם למרוצים יותר ממקום העבודה ו57% העידו שזה מעלה להם את הפרודקטביות.

מטבח שמצוייד בכול טוב נותן לעבוד חווית הפסקה נעימה יותר ואין הוא צריך לעזוב את המשרד בשביל כוס תה או חטיף. העובד אינו מבזבז אנרגיה על הסתובבות מחוץ למשרד בשביל רענון ונשאר לדבר עם חבריו לעבודה. בעקבות המחקר הציע החברה כמה טיפים בסיסים לשדרוג מטבחים שכול משרד יכול לאמץ:

1. ספקו כמה אופציות שתייה, לא רק קפה פשוט ותה אלא שתייה במבחר של טעמים כגון שוקו או מיצים שונים.

2. ספקו מבחר של חטיפים קטנים כולל אופציות בריאות. עובד אשר ירגיש צורך לאכול משהו קטן ימצא את מבוקשו במטבח ולא יעזוב בחיפוש אחר דבר מה לאכול.

3. צייד את המטבח עם סט אחיד של כוסות, צלחות, קערות וסכו"ם. צבעים אחדים שגם ישתלבו עם העיצוב הפנים של המשרד שלך יספקו לעובדים שלך כלים נוחים לאכילה וגם יתנו מראה הומוגני יותר לחלל העבודה. במקום לאפשר לכול עובד להגיע עם כוס שונה בעיצוב שונה ספק להם כוסות נוחות ואחידות למראה מכובד יותר של המשרד.

4. שימרו על ציוד ניקוי נגיש ומוכן לעובדים. אפילו אם בכול יום יש צוות ניקוי שעובר ומנקה את המשרד ואת המטבח, רוב העובדים ישמרו על סביבת העבודה שלהם נקייה יותר אם הם יוכלו למצוא סמרטוט או חומרים לניקוי העמדה שלהם במקרה הצורך.

5. הציבו פחי מחזור במשרד, מחקרים מראים שרוב האנשים היו שמחים למחזר במקום העבודה. משרד שמציב פחי מחזור נתפס על ידי העובדים והלקוחות כחברה איכותית ואחראית.

לחצו כאן למידע נוסף על מטבח פולימר בשלל סגנונות ועיצובים מקוריים

STGמוציאים
תוצאות
מהאינטרנט
בניית אתרים ושיווק באינטרנט
© 2018 כל הזכויות שמורות לפנל מטבחים