פנל מטבחים
מאמרים

אי במטבח

חזרה למאמרים

אופנתי חדש הוא למעשה בעל מקורות היסטוריים ותיקים. במטבחי הענק של הטירות והארמונות מהמאה הקודמת, בהם הועסקו ציים של טבחים, חוסר המקום היווה בעיה עיקרית והיה צורך במשטחי עבודה רבים וגדולים. פתרון שהוצע לבעיה היה האי, עמדה נוספת בה יכלו טבחים נוספים לעבוד בו זמנית.

האי הפך לפופולרי בשנים האחרונות עקב המעבר האופנתי ממטבח סגור למטבח פתוח, בו אין קיר המפריד בין המטבח לסלון או פינת האוכל. האי משמש כחוצץ בין החללים, מכניס את חווית הבישול למרכז השטח הציבורי של הבית ומצד שני מאפשר למבשל להיות חלק מהמתרחש בבית. בנוסף לכך, האי מגשים את ייעודו ההיסטורי גם היום ומספק משטח עבודה גדול ונוח.

מהו אי במטבח?

אי במטבחהאי הוא יחידה המוצבת במרכזו של המטבח ואיננה צמודה לאחד הקירות. האי בנוי בדרך כלל סביב כיור, כיריים או שניהם וכולל משטח חלק לעבודה. קיימת אפשרות לעצב את האי עם מערכת אחסון תחתית ולשלב בו ארונות, מגירות ומדפים פתוחים. מלבד תפקודו של האי כמשטח עבודה, ניתן להפוך אותו לפינת ישיבה או שולחן אוכל על ידי הצבת כסאות בר שיכולים להיכנס מתחת למשטח.

למי מתאים אי במטבח?

לפני שתאמצו גם את אתם את טרנד האי במטבח, כדאי שתבדקו האם יכול המטבח שלכם להכיל אי. כאן עולות שתי נקודות למחשבה: מקום ותקציב. חלל גדול הוא תנאי הכרחי להצבת אי במטבח, אחרת עלול האי לסגור ולהקטין את המטבח ולא יוכל למלא את תפקידו בצורה אופטימלית. בניגוד למשטח עבודה המחובר לקיר, האי נראה מכל הכיוונים ומשלב אלמנטים עיצוביים ופונקציונליים מכל צדדיו ולכן גם מצריך תקציב גדול יותר.

טיפים לעיצוב אופטימלי של אי במטבח

מרווח - כאמור, יש צורך באותו מטבח מעוצב וגדול דיו על מנת למקם אי במרכזו. מרחק המינימום בין האי אל אחד הארונות הצדדיים חייב להיות 100-120 ס"מ ורצוי אף יותר, בכדיי לאפשר פתיחת דלתות ומגירות בנוחות. אם ברצונכם לכלול באי גם כיריים וגם כיור, הכרחי לשלב משטח עבודה בן 80 ס"מ לפחות שיפריד בין השניים.

פונקציונליות - אי אידאלי מצויד הן בכיור והן בכיריים. ניתן לכלול באי רק אחד מהשניים, אך אז תפגע היעילות של האי – אם יכיל כיור בלבד, יהיה ניתן לשטוף בו ירקות או כלים, אך יהיה צורך לעבור בכל פעם מהאי אל אזור הבישול. אם יכיל כיריים בלבד, הוא יוכל לשמש לבישול אך יש לזכור שהלכלוך שיוצרים הטיגון והבישול מחייבים כיור צמוד וכשזה איננו, ישנו קושי לשמור על ניקיון. הכיור והכיריים יוצרים משולש עבודה יחד עם המקרר. על מנת לא לפגוע בנוחות העבודה, יש למקם את השלושה בצורה רציפה ולא מבוזרת.

אחסון - ניתן לנצל את האי למקום אחסון נוסף דו צדדי או חד צדדי. תוכלו למקם בצד הפונה אל המטבח יחידות אחסון אשר יכילו כלי בישול וספרי בישול, ובצד השני, הפונה אל הסלון או אל פינת האוכל, יחידות אחסון אשר יכילו כלי שירות והגשה, או לחלופין, לנצל את החלל לפינת ישיבה ולהציב בו כסאות.

חומרים - האי בנוי לרוב מעץ או מגבס. אם בחרתם באי עשוי עץ, תוכלו לשלב בחלקו העליון משטח שיש אלגנטי אשר ישמש כמשטח עבודה ומקום להנחת מאכלים חמים. מבחינה עיצובית, השיש יוסיף פאר ויוקרה לעץ הרך. אם בחרתם באי עשוי גבס, רצוי לשלב עליו משטח עץ שיהווה דלפק אכילה או בר משקאות וישווה מראה מרוכך לגבס הקר.

מטבחים, מלבד היותו של האי פונקציונלי ונוח, הוא גם מכניס פן עיצובי אופנתי והופך את מראהו הכללי של המטבח ליוקרתי יותר. האפשרויות הקיימות בעיצוב אי במטבח הן אינסופיות ותלויות בקו העיצוב הכללי של המטבח והבית, בטעמכם האישי ובצרכים שלכם.

נשמח לייעץ לכם בנושא אי במטבח ובכל נושא הקשור לעיצוב מטבחים, בטלפון 08-6283322 או באחד מסניפי פנל מטבחים.

לחצו על הקישור למידע נוסף על מטבח איטלקי ברמה גבוהה

STGמוציאים
תוצאות
מהאינטרנט
בניית אתרים ושיווק באינטרנט
© 2018 כל הזכויות שמורות לפנל מטבחים